söndag 3 augusti 2014

1-2/8 Urkult

Hallå!

Tillbaka till civilisationen efter helgens agitation på Urkultfestivalen i Näsåker. Vi har under hela festivalen hållit ett SAC-infobord bemannat och diskuterat med folk. Många intressanta samtal blev det! Arbetssituationen, facket, och solidaritet. Vad är en fackförening? Vad skiljer oss från andra fackföreningar? Folkrörelse idag?

Tre glada agitatörer vid vårat informationsbord
Utöver det har vi delat ut ca 700 SAC-tidningar och massor av annat material. Bland festivalbesökarna syntes många svartröda sjalar från Bangladesh som vi sålde. Alla intäkter går direkt till textilarbetarnas fackförening.

På fredageftermiddagen höll vi en workshop om hur vi kan arbeta fackligt feministiskt i praktiken, tillsammans med ett gäng nöjda deltagare.

Filmvisning på Markusgården
I lördags visade vi en dokumentärfilm för ca 40 besökare - Vio.Me: Self-Organisation in Greece, om fabriken i Thessaloniki som arbetarna tog över när ledningen försökte lägga ner och fly med pengarna. (Se den här! http://vimeo.com/67236882) Efteråt följde frågestund med vår generalsekreterare Liv Marend, som besökt fabriken inom ramen för SAC:s solidaritetsprojekt för att stödja dem. Senare samtal och diskussion med skiftande teman, krisen och våra gemensamma intressen med arbetare i andra länder, att demokratin ännu inte innefattar tiden vi jobbar, facklig organisering och internationell solidaritet.

Vi kände överlag mycket stöd och uppskattning från besökare och artister, vilket gjorde det roligare för oss att vara ute. Det kanske är att säga en självklarhet, men vi tycker ni ska göra vad Stefan Sundström uppmanade sin publik från scen: "gå mé i SAC!"

Vi känner oss jättenöjda med vår insats på årets festival!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar