tisdag 12 augusti 2014

12/8 Oxelösund och Nyköping

Hallå!

Idag var det Oxelösunds tur att få påhälsning av Sommarturnén. Planen var att ställa upp med tält på Järntorget i Oxelösund, men efter ha kommit fram till att vår målgrupp inte riktigt var dem som var på torget (där det mest rörde sig äldre och turister) beslutade vi oss för att istället ägna dagen åt arbetsplatsbesök. Samtliga butiker i Oxelösunds centrum, inklusive biblioteket besöktes där material i form av Syndikalisten-tidningar och inbjudningar till nästa veckas fackliga grundkurs i Nyköping lades ut.

Efter det gjorde vi ett djärvt försök att komma in på SSAB, Oxelösunds järnverk och i särklass största arbetsplats. Detta blev det dock inget av då det för närvarande var besöksförbud inne på industriområdet. Istället hänvisades vi till SSAB-fackens kontor intill där vi diskuterade fackliga frågor med de anställda ombuden från bland annat IF Metall. Bemötandet där blev bättre än väntat även om de inte kunde hjälpa oss att få komma in på arbetsplatsen.

Vi beslutade att fara tillbaks till Nyköping och besökte på vägen ett äldreboende och hemtjänstkontor.

I Nyköping besöktes bland annat postterminalen, bussgaraget, ett hotell, två äldreboenden, systembolaget, apoteket, två större matvarubutiker och Skavsta flygplats. På den sistnämnda arbetsplatsen fick vi ett gått bemötande men lyckades inte komma i kontakt med de anställda på det fackfientliga flygbolaget Ryanair.

Facklig anslagstavla på ett privat äldreboende i Nyköping med inbjudan till nästa veckas fackliga grundkurs
Allt som allt en bra dag med 200 utdelade tidningar och många bra samtal med arbetare från diverse branscher!

Imorgon blir informationstält på Strömplan i Katrineholm!

1 kommentar: